Kek Lapis Coklat Emulco a.k.a Idola


Bahan-Bahannya

1. Butter 16 oz/ 450 gm, Gula 1 cawan
2. Telur 10 biji
3. Tepung gandum pau 3 cawan penuh
4. horlick 200 gm
5. susu pekat 1cawan
6. kaya 1 tin kecil
7. serbuk santan 100gm(2 paket)
8. ovalette 1 s/m
9. 1/4 cawan milo& coklat emulco/ browning sugar.

Ada Masalah Berkaitan Memasak? jom tanya di group FB : Resepi Ringkas Tapi Sedap
Caranya:-

1. pukul bhn no 1 hingga kembang/gebu
2.Masukkan bhn no 2 & pukul lagi hingga gebu.
3.Masukkan bhn no 3 hingga no 8.

Ambil 12 sudu sup adunan dan warnakan merah - 2 lapis utk lapisan bwh dan 2 lapis utk lapisan atas.

12 sudu lagi warnakan oren/kuning - 2 lapis utk bwh dan 2 lapis utk atas.

Selebihnya letak milo/coklat emulco/browning sugar 

Bakar dgn menggunakan api atas bwh utk lapisan pertama dgn kepanasan oven 180-200 degree celcius kurang lebih 4-5 minit atau kaler dah tukar coklat.
Tekan menggunakan penekan kek.
Utk lapisan kedua dan seterusnya gunakan api atas sahaja.
Tekan pd setiap lapisan.

Selamat mencuba

Credit to: Fatimah Seruji‎@Resepi Bonda

Jom Belajar Resepi Baru: RESEPI UDANG GORENG TEPUNG

0 Response to "Kek Lapis Coklat Emulco a.k.a Idola"

Post a Comment