Bahan-bahan:
beberapa ekor udang yang telah dibersihkan
sedikit mentega/majerin
keju mozzarella
sedikit garam
sedikit serbuk lada sulah
Cara:
1. Mula2 sekali.. udang yang telah dibersihkan tu, belah bahagian belakangnya...
2. pada masa yang sama, campurkan keju mozzarella, mentega, garam n lada sulah dalam satu bekas...
3. setelah itu, letakkan bahan campuran tersebut pada belahan udang dan dibahagian kaki udang..
4. kemudian... bolehlah susun atas pemanggang dan bakar untuk 10-12 minit juga...
5. keju akan cepat cair.. jadi kalo biar lama2 nanti hangit plak cheese tu...
soo.. agak2 la... bila udang dah keperangan tu maksudnya dah masak la tuh...selamat mencuba...
.
Share Supaya Tak Hilang.
Resepi Baru: PUTU BAMBU SIMPLE ( 6 Bahan je)
0 Response to "RESEPI UDANG BAKAR CHEESE (5 bahan je)"
Post a Comment