RESEPI UDANG BAKAR CHEESE (5 bahan je)


Bahan-bahan:

beberapa ekor udang yang telah dibersihkan
sedikit mentega/majerin
keju mozzarella
sedikit garam
sedikit serbuk lada sulah

Cara:

1. Mula2 sekali.. udang yang telah dibersihkan tu, belah bahagian belakangnya...

2. pada masa yang sama, campurkan keju mozzarella, mentega, garam n lada sulah dalam satu bekas...

3. setelah itu, letakkan bahan campuran tersebut pada belahan udang dan dibahagian kaki udang..

4. kemudian... bolehlah susun atas pemanggang dan bakar untuk 10-12 minit juga...

5. keju akan cepat cair.. jadi kalo biar lama2 nanti hangit plak cheese tu...

soo.. agak2 la... bila udang dah keperangan tu maksudnya dah masak la tuh...selamat mencuba...
.
Share Supaya Tak Hilang.




0 Response to "RESEPI UDANG BAKAR CHEESE (5 bahan je)"

Post a Comment